AKTUÁLIS ESEMÉNYEK

2022. november 30.

A Homokhátsági Önkormányzati Társulás hulladék­gazdálkodás fejlesztés eredménye

A Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által 2017-ben a KEHOP-3.2.1. pályázati konstrukcióban elnyert Európai Uniós és Magyar Állami támogatásból megvalósuló hulladékgazdálkodás fejlesztési projektje a végéhez közeledik. Projekt zárás dátuma: 2023.10.01.

AA projekt megvalósítás során beszerzésre kerültek új hulladékszállító járművek, amelyek átadására már 2019. szeptember 13-án sor került Kiskunhalas hulladékkezelő létesítményen.

Építéssel járó fejlesztések valósultak meg Felgyő és Vaskút hulladékkezelő létesítményekben. A kivitelezési és próbaüzemi munkákat a koronavírus világjárvány nehezítette meg, azonban azok végül rendben lezajlottak. Felgyőn a szelektív válogatóüzem bővült, míg Vaskúton a vegyesen gyűjtött hulladék előkezelési technológia került fejlesztésre. A telephelyi fejlesztések műszaki átadása 2021. április 26-án megtörtént, ezzel megindulhatott az üzemszerű működés.

Az új fejlesztések támogatására Szemléletformálás indul még ez évben, ezzel teljessé téve a projektet, amely során a lakosság széleskörben tájékoztatásra, megismertetésre kerül az általuk alkalmazható környezetvédelmi tevékenységekről az alábbiak szerint:

Ennek megfelelően a Társulás területén megindulhat a begyűjtött lakossági kommunális és szelektív hulladék eddiginél is hatékonyabb feldolgozása. Az új üzemi fejlesztéseknek köszönhetően több hulladék kerülhet hasznosításra akár anyagában, akár feldolgozva vagy energetikailag hasznosítva. Ezzel hozzájárulva az Európai Unió és hazai jogszabályokban lefektetett hulladékgazdálkodási célok eléréséhez.

Tegyünk együtt a zöldebb környezetért, gyermekeink jövőjéért!

További információ kérhető:
Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás
+36 63 571 900
csongrad@csongrad.hu